Liters sperma privehuis friesland

Sex srxy in vagina spuitenKutje proeven mjlf sex


Neuken als de beste betaalde sex zwolle


Er waren genoeg landen die voedsel wilden sturen voor de Hollanders in de hongerwinter, maar dat werd geblokkeerd door Churchill en Roosevelt. Onderstaande Tv zenders brengen onafhankelijk nieuws, oké de ene zit in Iran en de andere in Rusland.

Vermoedelijk zullen er mensen zijn die zeggen: Maar waarom niet waarom gaan vele van het standpunt uit dat, alles wat uit die landen komt slecht is. Hoe weet men dat die mensen in die landen anders denken. We hebben hun land nooit bezocht. We hebben nooit met hun gepraat. De enige manier dat we in contact komen met hen, is via de demagogen van de Journaals de kranten en de praatprogramma's op Tv.

Maar wie zegt dat zij wel de waarheid brengen, we kunnen dat niet controleren en verifiëren. We nemen hun nieuws klakkeloos aan zonder na te denken, of zijn we verslaafd aan de opvoeding van onze ouders? Ik geloof er in dat de regering en de Justitie willen dat, we gaan wennen aan de misdaad we moeten het heel normaal gaan vinden. Ik ben er van overtuigd geraakt dat de regering en de Justitie, ook met die moderne Hollandse mentaliteit rondlopen.

Ze willen dat je alles accepteert in het leven, anders schijn je psychiatrisch te zijn, de meeste hulpverleners denken ook zo. Daarom zit ik me ook af te vragen de politiepsycholoog die een sollicitant psychologisch moet keuren, wat voor een mentaliteit heeft hij zelf. Want als hij ook rondloopt met die moderne Hollandse pokken mentaliteit waar alles moet kunnen, dan zit er een grote kans in dat hij alle sollicitanten die ook zo denken goedkeurt, en de mens sociaal voelende agenten afkeurt.

Als een groot deel van de agenten van het standpunt uitgaat dat, we de criminaliteit moeten accepteren, of we moeten er ons niet druk om maken. Dan hebben we dus niet te weinig maar veel te veel agenten, want als ze toch niet meer willen doen waarvoor ze betaald worden.

Dan hebben we ze dus niet meer nodig, dus het probleem van te weinig agenten is nu opgelost. Als een buschauffeur weigert en ons niet meer wil vervoeren, omdat hij het niet eens is met ons einddoel, bv. Dan krijgt hij zeker weten op den duur op staande voet ontslag, en huurt men een andere chauffeur die ons wel wil rijden, voor het salaris wat hij maandelijks ontvangt.

Regering en Justitie hebben duidelijk de mentaliteit: Dus als u morgenvroeg buiten komt en uw auto is weg, of uw Tv wordt bij een inbraak gestolen, of u wordt vanavond tijdens het uitlaten van de honden overvallen en beroofd, dan moet u niet zeuren hoor u was aan de beurt.

Op het werk gebeurt dit ook men zal niet makkelijk een pestkop ontslaan, je moet accepteren wat hij met je uitvreet je moet het normaal vinden. Want zogenaamd ben je een zielenpoot en ben je een stoorzender. Veel schoolleidingen zullen ook lange tijd de andere kant uitkijken. De leerling wordt geacht alles te slikken, niet te zeuren want pestkoppen zijn er nu eenmaal. En die andere tien die inbreken niet in de haak vinden, worden waar- schijnlijk behandeld in een psychiatrische inrichting, want ze leven niet in de realiteit.

Een boer ruikt de mest van zijn vee in de stal al lang niet meer, maar wij bezoekers wel zijn we dan psychiatrisch? Men heeft het vaak over karma, en wat is dat en ook belangrijker is, bestaat het wel is het geen grimas van enkele uit het Oosten die ook denken dat ze alle wijsheid in pacht hebben.

Maar stel voor het argument van discussie dat het een vaststaand feit is dat, betekent dat alles wat we een ander aandoen dat zullen we zelf ook ontmoetten, of in dit of in één van de volgende levens. En vermoedelijk niet zozeer om gestraft te worden, want vaak beseffen we half niet wat we die andere hebben aangedaan maar meer om het zelf te ondervinden.

Want dan beseffen we precies wat die ander heeft meegemaakt, en hopelijk doen we het dan niet meer in weer een ander leven.

En die bekende Hel uit de bijbel is waarschijnlijk, gewoon een ander volgend ander leven op de huidige Aarde. Als we naar Afrika kijken daar lopen een heleboel beesten rond, die hun eigen volk afslachten. Grote groepen trekken door het hele land, om te plunderen te stelen te verkrachten te mishandelen te martelen en te vermoorden, alles wordt beestachtig onder handen genomen.

Dit heeft niks meer te maken met geloof overtuiging kerk oorlog armoede of wat dan ook, het zijn in mijn ogen grote beestachtige criminelen varkens gewoon het vullis van de Evolutie, die zich aan het uitleven zijn op de zwakkeren die zich niet kunnen verweren. Behalve zij die met een geweer worden gedwongen om mee te doen, anders worden ze zelf dood geschoten. Maar eens gaan ook deze beesten dood, en als karma en de Hel mochten bestaan dan is het mogelijk dat ook zij wedergeboren worden in de Hel die Aarde wordt genoemd.

Dan worden ze de nieuwe slachtoffers, die misschien ook zo beestachtig behandeld worden. Door weer andere beesten die zich aan het uitleven zijn, en zich 'Koning Keizer en Admiraal wanen'.

En als deze Karma theorie op waarheid berust, dan is dit misschien de reden waarom er al duizenden jaren vele oorlogen aan de gang zijn, en of geweest of zullen zijn in de toekomst. Sommige slachtoffers die worden wedergeboren gaan wraak nemen op hun moordenaars verkrachters mishandelaars enz. Geldt dit ook voor ons als we rotzooien met een ander dan, ontmoetten we het denk ik in een volgend leven. Stel dat we in totaal levens zullen leven, niet alleen op Aarde maar ook op anderen planeten.

Misschien heeft de Natuur God de Voorzienigheid de Evolutie het zo geregeld dat, er voor die levens in totaal 1 miljoen kg voedsel is voor eenieder. Stel dat we ons levens lang heb- ben volgevreten zonder ons te bekommeren om anderen, en hun hebben laten verrekken. Is het mogelijk dat we de laatste levens honger zullen lijden, of weinig zullen eten b.

De drugdealers die veel ellende veroorzaken, misschien worden ze wedergeboren als babies verslaafd aan Crack of Aids. Wordt met die bekende uitspraak uit de bijbel soms "Wat je zaait moet je oogsten" bedoeld?

Als we gaan slapen dan zijn we het ene moment nog bewust van alles, en dan ineens pats boem vermoedelijk in een fractie van een seconde slapen we. Is het mogelijk dat we ook zo doodgaan, we zijn bv. Misschien gebeurt dit ook met gezonde mensen die heengaan, en niet meer wakker worden. Is het mogelijk dat sommigen overleden zijn, en het niet beseffen en denken in een droomwereld te zijn?

Sommige mensen dromen nooit, andere ondergaan passief de droom, en weer andere kunnen hem manipuleren. Er zijn genoeg patiënten die tijdens hun operatie staan te kijken, en later aan het personeel vertellen dat ze de operatie bewust hebben gezien en mee gemaakt.

Denken in droomleven te zijn, zend rozenfat besef sie eije. Moonleed koert wijlhoven, deed neven mis schaats iti. In wezen gevat kiest steel gebofte braven rij, hen rees merci. Beter van niet, dade wonde geestwiel zeven, rins effe zo. Als een bedrijf failliet gaat, dan hebben meestal de kleine klanten het nakijken. Stel u koopt kunststof kozijnen ter waarde van Maar een week na betaling gaat het bedrijf failliet, en dat is op zichzelf al mysterieus.

De eigenaar moet dit al geweten hebben. Hij moet al lange tijd mot hebben gehad met de fabrikant van kozijnen. Dus hij moet ook geweten hebben dat er een dikke kans in zit dat u die kozijnen nooit krijgt. Toch heeft hij u geld aangenomen en dat zie ik als een criminele handeling, de man heeft u gewoon beroofd van En stel deze man begint in de toekomst weer met een bedrijf nu wettelijk op naam van zijn vrouw, als hij nu wel jaarlijks leuke winsten maakt, is het niet zo dat hij denkt" Ik ga die Heeft u er wel eens van gehoord nee ik ook niet zij kunnen doodvallen.

Zou het niet leuk zijn u zit Tv te kijken en dan gaat de bel, en als u opendoet staat daar iemand die u vaag ergens van kent, en hij zegt "ik kom het geld teruggeven die u me vlak voor mijn faillissement heeft gegeven".

Dan krijgt u toch weer hoop in de mensheid maar helaas pindakaas zo werkt het systeem niet. Misschien moet de mensheid eerst nog b. Misschien lopen sommigen inderdaad met die mentaliteit rond "niet zeuren hoor, u was gewoon aan de beurt slik je verlies maar". Alsof het hun spullen en of geld waren, dit zijn uitspraken van arrogante verwaande wezens.

Daarom is het misschien ook verschrikkelijk wijs van u dat, als u een artikel koopt b. Want als de winkel vanavond failliet gaat, kunt u fluiten naar zowel uw geld als uw nieuwe Tv. De curator neemt alles in de winkel in beslag ook uw Tv, die hij verkoopt op de veiling. Eis maar gewoon "boter bij de vis", en verder geen geouwehoer anders gaan we naar de concurrent. Ik vermoed trouwens dat de prijzen van artikelen in Nederland veel te hoog zijn, maar het vreemde is als we het artikel eenmaal gekocht hebben dan is het ineens bijna niks meer waard.

U koopt inderdaad die Tv maar na 1 jaar is de restwaarde bedroevend laag. Of u koopt een auto van Als u hem terug wilt verkopen aan de dealer, mag u blij zijn dat hij er Hoe kan dat nou als artikelen nieuw zo verschrikkelijk duur, zijn hoe kunnen ze dan na aankoop nog vrij weinig waard zijn. Wordt er soms een slim spelletje met ons consumenten gespeeld? De meesten van ons worden geboren in eigen land, en zullen er onafgebroken wonen.

Sommige wonen zelfs tachtig jaar in dezelfde geboorte woonplaats, en komen nooit in andere steden laat staan andere landen en dat is ook prima. Maar stel u die in Nederland woont, gaat met vakantie naar b. Canada en u vind het daar zo leuk, dat u via het onder- bewustzijn besluit om er in uw volgende leven, geboren te worden en er te gaan wonen. Of u weet al onbewust dat u er in een volgend leven gaat wonen en gaat ook onbewust van dit feit alvast even kijken.

Het kan ook zijn dat u er al gewoond heeft in een vorig leven en besluit om onbewust even naar huis te gaan een soort van nostalgie van het onderbewustzijn, of u heeft nog onopgeloste problemen uit het vorige leven daar en besluit weer om er te gaan wonen. En sommige Canadezen waar u mee omgaat, zoals vrienden kennissen buren collega's enz.

Misschien worden er wel onbewust problemen die u met hun had opgelost vergeven. Het is zelfs mogelijk dat u daar een goede vriend of vriendin krijgt, die misschien in uw vorige leven al een familielid van u was.

De buitenlanders asielzoekers allochtonen gastarbeiders enz. Of misschien waren ze in hun vorige leven al Hollander, en van alle Europese landen waar ze naar toe vluchten, of om economische redenen of gewoon om te werken hebben ze onbewust, Nederland gekozen natuurlijk weer via het onderbewustzijn.

Het is ook mogelijk dat sommige die in hun vorige leven, Nederlander waren en andere gediscrimineerd hebben, nu naar Nederland komen als buitenlander met een huidskleur. En worden nu zelf racistisch behandeld, om te ondervinden wat het betekent om zo behandeld te worden. Of stel u gaat met vakantie naar Frankrijk b. Parijs, en u ontmoet een geliefde en blijft er voor de rest van uw leven wonen.

Misschien dat u daar geboren wordt, als Fransman. Misschien was het voorbestemd, mogelijk heeft u onbewust uw rol gespeeld. Of u vliegt naar Australië voor vakantie, en tijdens een tussenlanding in Hong Kong verongelukt u. Misschien wordt u daar geboren omdat één van uw voorouders Chinees was, en u onbewust benieuwd bent hoe is het om Chinees te zijn en daar te leven.

Misschien bent u zelf wel die voorouder die weer naar huis gaat, na jaar geboren en gewoond te hebben in de westerse wereld. Misschien is het mogelijk dat u na levens op Aarde, de hoogste geestelijke ontwikkeling heeft bereikt die mogelijk is op deze planeet.

En wordt u nu geboren op een andere planeet, om verder geestelijk te groeien op een nog hoger niveau dan de Aarde. En voor u op Aarde werd geboren woonde u misschien op, een andere planeet met een lagere levensvorm.

The staff doctors and nurses are saying, we don't know this woman, she never worked in our hospital, what the fuck is she talking about. She's the daughter of a Diplomat in Kuwait, she had to play this act. Rulers of the World. Hitler is a grandson of the Windsor's, he lived in London before the war, and visited relatives?

Queen Elizabeth is of German descent, Windsor is a fake adopted name. Gelukkig zijn er nog echte eerlijke onafhankelijke persmensen die niet gekocht zijn,en die ook niet naar de pijpen wensen te dansen van de demagogische landelijke en internationale politici. Eva Bartlett on Syria. Eva Bartlett on North Korea. Wie weet de waarheid over alle Bijbels? Eenieder legt de Bijbel uit op zijn manier, dus wie het bij het rechte eind heeft is nog de vraag. Daarom zijn al die geloofsoorlogen ook waanzin, want niemandweet de waarheid.

Volgens mijn visie hebben gelovige die aan dogma's lijden, last van de opvoeding van de ouders. Ze staan in wezen de opvoeding van de ouders te verdedigen. Keer voogd de rug toe, wees daar geheid lied, vond hond neus. Vat geloov strikbed, God weet de waarheid, lied neem troms. Groeten u, keer de woede Gods dal, meten vooz bent bijle.

Stofkomeet toen hels verdelen haar, list heed bijb vad. Regeerde hooptoon, gaat heen ween, ken kelen warras bijb. Veit reid lied, deed kiemkers stuc, sien hand dader hist. Raafvogel had list, voogd muit faak, vele krenkte Goden, eis Dio. Weent gemaal veten, kinderen dient geen valhek, ban list. Vandaag de zangeres Mayra Andrade geboren in Cuba en opgegroeid in de Kaapverdië. Het is een vaststaand feit dat het blanke westerse ras, in een psychiatrische waandroomwereld leven.

Ze gaan van het standpunt uit dat, ze de eigenaren de heer en meester van de planeet Aarde zijn. Met 6 miljard slaven met een huidskleur, een soort van 'Koning' Keizer en Admiraal. En ze moeten ook altijd persé de leiding hebben, en ze moeten ook altijd persé gelijk hebben. Eerste blanke racistische theorie. In de meeste niet westerse landen is het ontkennen van de holocaust niet strafbaar. In weer andere landen zoals bv. Nederland valt het ontkennen onder de discriminatiewet. Als laatste zijn er ook landen waar je gewoon naar de gevangenis gaat zoals bv.

Ursula Haverbeck, holocaust ontkenner? Duitse advocate krijgt gevangenisstraf wegens het aan de kaak stellen Ontkennen? Maar stel dat geschiedsvervalsing bestaat, stel dat men bewust de feiten heeft verdraaid, omdat het een doel dient.

We weten allemaal dat regeringen in staat zijn om te liegen tegen het volk. Vele van ons weten dat de journaals de kranten en de praatprogramma's op Tv demagogen zijn, op het gebied van bv. Dat journaal hangt de Nederlanders aan de neus dat, Rusland de Krim gejat heeft.

Rusland heeft de Krim niet gejat. Dus de persoon die over bv. Je vraagt je ook af waar is men toch zo bang van, de holocaust is toch gegaan zoals hij gegaan is. Daar is toch geen speld tussen te krijgen al zoekt, graaft spit pluist men duizend jaar men gaat niks vinden.

Dus vanwaar die panische angst en gevangenisstraf, als enkele de holocaust toch gaan onder- zoeken. Laat ze toch onderzoeken en publiceren, ze gaan toch niks vinden, als alles vaststaat. TENZIJ er geschiedsvervalsing heeft plaats gevonden, dus in wezen is men bang dat de waarheid aan het licht komt, die ze niet kunnen gebruiken. Want als die oorlog gegaan is zoals hij gegaan is, dan valt er toch niks te ontmaskeren, vanwaar die angst en draconische straffen?

Je zou kunnen zeggen dat die gevangenisstraf, voor holocaust onderzoekers een rode vlag is. Stel dat de holocaust anders in mekaar zit dan ons verteld is, dan houdt men zich inderdaad bezig met geschiedsvervalsing. Dat houdt in dat het waarschijnlijk wel vaker is voor gekomen in de geschiedenis.

Dus een deel van de inhoud in de geschiedenisboeken berust op bedrog, dus de kinderen op school leren tijdens geschiedenis les onzin. De regering de school de leraren leren de kinderen leugens en bedrog, de volwassenen zijn grof gezegd de kinderen aan het verneuken. De kinderen worden op school ook geleerd over de zilvervloot van Piet Hein, maar in werkelijkheid was het gewoon een dief en een rover dus een crimineel.

Dan hebben we nog Karel de Grote, waarschijnlijk groot in het uitroeien van niet blanken. Zo is er wel meer blanke vullis van de evolutie die geëerd worden in geschiedenisboeken. Vele straten en pleinen zijn genoemd naar dit blanke tuig, alsof ze helden en wereldredders zijn van de evolutie. Als mensen aan dogma's lijden, zijn ze in staat om ons op te laten sluiten in een inrichting, want we hebben ons alles verbeeld.

Dat ze eventueel niet in Ufo's geloven dat is prima in orde dat, is hun goed recht. Maar omdat ze niet geloven in Ufo's, wil niet zeggen dat Ufo's dan ook niet bestaan dat, is vaak arrogant denken. Daarnaast stonden ze ook niet naast ons, dus kunnen ze ook niet uitmaken voor ons wat we wel of niet hebben gezien.

Het is ook mogelijk dat ze de opvoeding van de ouders staan te verdedigen, zo niet dan staan we onze ouders te verraden. Een voorbeeld u zit lekker op een camping ergens in Frankrijk in het zonnetje, en u ziet ineens een Ufo in de lucht.

U kunt inderdaad beter wijselijk uw mond houden, want in het ergste geval wordt u naar een inrichting gebracht, omdat u zogenaamd van de pot bent gerukt.

Door andere mensen die niet naast u zaten, en ook niet meezagen wat u wel deels of niet heeft gezien. Misschien waren ze wel km ver weg, ergens anders in Europa. Ze komen u rustig vertellen dat u aan paranoia lijdt, en alles heeft verbeeld. Ze moeten wel X-ray ogen hebben, want van een afstand van b. Of zouden ze zelf aan paranoia lijden, omdat ze zichzelf hebben wijs gemaakt. Ik kan met mijn X-ray ogen honderden kilometers dwars door Europa kijken, en vervolgens heb ik gezien dat, er bij u geen sprake was van een Ufo, maar een kikker die te hoog sprong omdat hij op de barbecue lag, barbecue hoezo zult u zeggen ik ben vegetariër.

Zeg pa en ma ik zag net een lichtgevend object in de lucht, zou het een Ufo zijn geweest. Hè verdomme Wilgo ik heb het je 30 jaar geleden nog zo gezegd -- hang nou geen lichtgevende piercing aan je piemel, nou is onze zoon rijp voor een inrichting, want hij ziet nu vreemde lichtgevende objecten in de lucht Na de oorlog hebben de Amerikanen hebben hem niet voor niks mee genomen naar Amerika, en daar is hij gaan werken voor de NASA. God weet wat ze in de afgelopen 72 jaar hebben gebouwd.

Is het mogelijk dat het blanke ras uit de ruimte kwamen met hun ufo's, de Aarde zagen en hem hebben gekolonialiseerd? Hebben ze door middel van een zondvloed, geprobeerd om de oorspronkelijke bewoners met een huidskleur uit te roeien? En degene die het overleefden, vluchtten zij misschien de oerwouden in van bv. Is dit de reden waarom deze mensen tot aan de dag van vandaag beschouwd en behandeld worden als mindere wezens?

Als Engeland straks weg is uit één Europa, dan blijven er Euro Parlementariërs over. Als je die zou delen door de resterende 27 landen, dan is dat gemiddeld 25 Euro Parlementariërs per land. Nu overheersen de grote Europese landen de Europese Unie, en maken de dienst uit.

Duitsland heeft 96 Frankrijk 74 Italië 73 Spanje 54 en Polen 51 leden. Cyprus Estland Malta en Luxemburg hebben er elk 6. Als je gezamenlijk Europa wilt regeren, is het niet meer dan eerlijk dat de stoelen eerlijk verdeeld worden. Er moet geen overheersing bestaan. Het is altijd jammer dat de meeste mensen die boven ons staan, een drang hebben om zich te verrijken ten koste van de minder bedeelden.

Dat de Europeanen kwaad zijn en verandering eisen, daar storen de dames en heren zich niet aan, want ze zijn koning keizer en admiraal. Het schijnt dat er genoeg euro parlementariërs aan het graaien zijn, een soort van geweten tegenover hun volk, die vaak moeten krabben om het eind van de maand te halen schijnen ze niet te hebben. Als het goed is, schijnt er ook geen afdeling in Brussel te zijn die, controle uit oefenen om de graaiers, te lokaliseren te stoppen en onder curatele te houden.

Het bedrijfsleven zoals winkels groothandels fabrikanten en kantoren, betalen belasting van hun omzet aan de belastingdienst in Heerlen. Ze kunnen de economie van Nederland redden, door een deel van hun nettowinst te doneren aan de schatkist. Plus doordat er niet meer bezuinigd hoeft te worden, geven de burgers vermoedelijk meer uit in de winkels, dus meer omzet en meer werklozen aan het werk.

Wat ook mooi zou zijn is dat, de burgers bv. Nu leent de regering geld van een bank, en die leent het van de burgers hun spaarrekening. We zouden ook rechtstreeks kunnen lenen aan de regering, en de banken er tussen uit halen.

Helaas zal dat wel niet gebeuren omdat de elite de machthebbers de touwtjestrekkers de rijken en de politici, onmiddellijk dwars gaan liggen en alles op alles gaan zetten om het te torpederen en in het bos parkeren.

Alles is op te lossen, ook de economische problemen van een land. Maar de bank neemt het geld niet van onze spaarrekening, ze nemen een nieuw A4 vel en schrijven erop, geleend aan de regering bv. En om te voorkomen dat de inflatie uit de hand loopt, gaat de centrale Nederlandse ank Geen staatsbank zoals vele denken mieren met de rentevoet. Geld toveren uit de hoed. Dat houdt in dat ook uw salaris niet bestaat, of de huur aan de woningbouw die u elke maand betaald, dus uw spaargeld bestaat ook niet.

Waarom denkt u dat uw bank de voordeur op slot gooit, als alle Nederlanders op dezelfde dag en uur naar alle banken gaan om hun spaarrekening op te heffen. Omdat het spaargeld gewoon niet bestaat, het staat vermeldt op A4'tjes that's all.

Banken strepen de bedragen aan het eind van de dag tegen mekaar af, maar het echte geld bestaat niet. De bevolkingen van welk land dan ook, zitten die levenslang vastgeroest aan de opvoeding van de ouders? Mensen zitten 4 jaar te kankeren op politici, dan gaan ze weer stemmen, dan weer 4 jaar kankeren dan weer stemmen. Denken de mensen misschien, als ik niet meer ga stemmen, dan sta ik de opvoeding van de ouders te verraden, want die gingen ook altijd stemmen.

Waarom zitten mensen zondags in de kerk? Zitten ze te wachten tot de ouders en grootouders dadelijk ook binnen komen wandelen, die vaak jaren dood zijn. Want van maandag tot zaterdag doen ze niet wat God van hun gevraagd heeft, bv. Als de ouders geschift mochten zijn, moet het kind dan ook levenslang als volwassen geschift gaan lopen doen, want als ik normaal doe dan sta ik de opvoeding van de ouders te verraden. Wat komen toeristen doen in een andere stad, ze komen kijken naar de oudheid van die stad, en wie heeft vaak die oudheid gebouwd, de ouders de grootouders en de over grootouders.

Het grootste struikelblok op Aarde is 'Dogma', het fanatiek blijven vastbijten aan het verleden. Ondanks de vaak ellende de rotzooi in het land en andere landen, de problemen bv.

Dit geldt ook voor politici ze zijn een afspiegeling van de maatschappij, ze hebben dezelfde mentaliteit als de burgers, daarom verandert er niet veel in de maatschappij. De bekende het heeft toch geen zin, je trekt toch aan het kortste eind. Het is nu eenmaal zo als het is, waar maak je je druk of het is heel normaal wat we doen.

Politici lijden ook aan de bekende dogma's. Je laat het stadhuis weten dat je niet van plan bent om nog langer afvalstoffenheffing te betalen, ik wil mijn grondstoffen niet gratis aan de fabrikant geven. De fabrikant maakt een nieuwe fles van mijn oude fles, verkoopt hem en maakt winst daar zie ik geen cent van. Ik moet betalen voor het gratis weggeven van mijn grondstoffen, en de gemeente laat niks van zich horen.

Stel de ene politicus is het niet eens met de andere, en zegt je mag niet meer op het stadhuis komen. Mocht de politicus e-mailen naar het stadhuis, dan krijgt de politicus van info en griffie een e-mail, wilt u ons niet meer e-mailen. Dit zal niet gebeuren met die politicus, men zal om de tafel gaan zitten om er over te praten. Niet met de burger die parkeren we dus in het bos. Het is uitermate frustrerend als je omringt bent met mensen met dogma's, want je wilt bv. Je wilt dat de Aarde een prettig oord is voor alle 7 miljard mensen dat, eenieder plezier heeft in zijn leven.

Het meest irriterende zijn de mensen die je proberen tegen te houden, onder het mom van je leeft niet in de realiteit, je leeft in een psychiatrische waandroomwereld. Wat zijn de oorzaken van menselijke conflicten? De Nederlandse militairen zitten volgens mijn visie in Mali om de koloniale uitbuiters belangen van Frankrijk te beschermen. Op onderstaande sites wordt verteld dat, de Afrikaanse landen alleen onafhankelijk zijn van Frankrijk op papier.

De EU en ik neem aan ook de Tweede Kamer weten hiervan, maar doen niks. Ze hadden ook kunnen zeggen, ophouden hiermee, of je mag niet toe treden tot de EU, of we gooien jullie uit één Europa.

Ze vergeten erbij te vertellen dat, ze in de slaven en koloniale tijden de grondstoffen van de oorspronkelijke bewoners gratis wegsleepte naar Frankrijk. Ze vergeten er bij te vertellen dat de slaven geen loon kregen voor hun arbeid.

Ook in Nederland daar stapt de politie je huiskamer binnen, en krijg je te horen je moet uitkijken wat je op je website schrijft, want je speelt met vuur.

Schrijf je alternatief op je site wat niet gewenst is door de regering en justitie, dan word je midden in de nacht van je bed gelicht, en opgesloten in de gevangenis van Zaandam. Ik werd tot twee keer toe bedreigd door de politie, ik had ze aangegeven wegens het mishandelen van een Antilliaan.

In de namiddag kwamen ze terug en reden eerst rustig door de straat, ik stond op de galerij voor mijn flat. Toen begonnen ze ineens te racen langs de hele galerij, en op straat reden ze weer rustig weg. Even later kwamen ze terug en reden weer rustig door de straat, en begonnen ze weer plankgas te racen langs de galerij. Op de straat aangekomen reden ze weer rustig weg.

Dit was gewoon een bedreiging aan mijn adres, zo in de trant van als je ons de volgende keer weer aangeeft we weten waar je woont. Als regeringen of de koninklijke familie op staatsbezoek gaan bv. Multinationals banken en oliemaatschappijen, die proberen economisch hun slag te slaan in China.

Dat de Chinese regering burgers die hun mening hebben verkondigd in het openbaar of in de krant, opsluit in heropvoedingskampen en misschien martelen. Dat zal de regering de koninklijke familie en multinationals banken oliemaatschappijen worst wezen.

Je zou het kunnen vergelijken met een man die zijn vrouw het ziekenhuis inslaat, omdat de warme maaltijd een kwartier later op tafel staat dan normaal. De burgers gaan morgen op visite bij de man, en weten zijn auto voor een prikkie te kopen. Dat zijn vrouw misschien half dood in het ziekenhuis ligt dat, zal de burgers worst wezen. Dus de kiezers hebben geen edel karakter. De ziekte verwekkende vuilnisbeltrivier in Manilla in de Filipijnen die men nu schoonmaakt, kan alleen maar ontstaan door een regering, die totaal geen interesse hebben in arme mensen.

Er is voor de bewoners in de krottenwijk geen mogelijkheid geschapen, om van hun huisvuil af te komen. Dus dumpen ze het rond hun huis en in het water, de mensen hebben geen andere keus. Dan is Manilla ook nog eens de hoofdstad, dicht in de buurt van het regeringsgebouw. Je krijgt op den duur een tang tieves tering hekel aan regeringen, die zelf vaak als God in Frankrijk leven met riante salarissen, en andere geneugten van het leven.

Vaak zijn ze ook nog eens onder en boven de wet, en de arme worden justitieel gestraft, zo een regering moet geboycot worden. Zo leven de armen in dat land. Veel Europese regeringen zijn landverraders en NSB'ers, waarom? In Engeland is het al zo uit de hand gelopen dat enkele moslims Gelukkig de massa niet maar een handjevol, die willen niet dat de Engelse in hun wijk wandelen en of wonen, want het is hier nu Sharialand.

Mijn oplossing, vliegtuig en opgesodemieterd zo simpel. Maar helaas de landverraders en de NSB'ers staan hun eigen landgenoten te verraden door niks te willen doen. En dan is het begrijpelijk dat steeds meer mensen zich aansluiten bij Wilders achtige organisaties, zoals het National Front. Als moslims in een Sharialand willen wonen, prima in orde geen probleem, eenieder heeft het recht om zijn geloof te aanbidden, zelfs in onze westerse landen.

Maar gaan eisen dat de westerse landen sharia landen moeten worden, dan zeg ik weer, mijn oplossing, vliegtuig en opgesodemieterd zo simpel. Ga maar in een Islamitisch land wonen in het Midden Oosten dat is Europa niet en dat willen we hier ook niet, dus opgesodemieterd. Regeringen zouden het ook niet toestaan dat de Europese landen Nazi landen zouden worden, dus waarom wel Sharialanden toestaan? Het smijten met vuurwerk naar het publiek, kan ook een tactiek zijn van de regering om een excuus te hebben om het knal vuurwerk te verbieden.

Misschien worden de smijters ingehuurd en betaald door een geheime dienst? De meeste egeringen halen wel vaker vuile geintjes uit met de volkeren. Immigrants shooting fireworks at people and cars.

Erdogan van Turkije deed dat ook tijdens de staatsgreep, hij riep het volk op om militairen tegen te gaan houden, wat fataal was voor sommige burgers, hij heeft hun voor het karretje gespannen.

Sweden finally getting angry at Muslims and African Migrants! Ex muslim meltdown on TV station, interviewer https: Het is niet te vatten dat de Nederlanders op wie het betrekking heeft nog steeds niet in de gaten hebben dat, er vuil spel wordt gespeeld door Amerika en Israël. Als een derde wereldoorlog uitbreekt met Rusland, dan hebben deze twee landen dat op hun geweten.

Het westerse handelssysteem zit dusdanig in mekaar dat, niet westerse en derdewereldlanden aan het kortste financieel eind trekken. Sinds kort is de CETA wet ingevoerd door westerse regeringen onderling met Canada dat, houdt in dat er een vrije handel is tussen die landen dus geen beperkingen meer. Wie is er de dupe van die wet inderdaad de niet westerse en derdewereldlanden, die worden nu geblokkeerd met hun handel en wandel, en hebben het nakijken.

Is Frankrijk een racistisch land? Op deze site wordt verteld dat, de Afrikaanse landen alleen maar op papier onafhankelijk zijn van Frankrijk.

Ze vergeten er bij te vertellen dat de slaven geen loon kregen voor hun arbeid, die werkte gratis. Ook Afrika kent smerige dieven gajes en tuig. Je zou haast denken dat de Nederlanders goede burgers zijn met fatsoen respect en moraal. Maar is dat wel zo, want ze blijven stemmen op westerse regeringen die al bv.

Hebben ze niks geleerd van Irak dan, toen ze belazerd werden door de internationale politici de pers en de media. Dan hebben ze pas geleden ook nog eens gestemd op een regering, die straks d. Moet ik hen nu gaan beschouwen als een soort van verraders, die mij hebben aangegeven aan hun regering. Net zoals de NSB'ers die in de Tweede wereldoorlog de joden verraden aan de Nazi's, die vervolgens opgepakt en afgevoerd werden. De kiezers hebben gestemd op oorlogsmisdadigers, die met hun straaljagers ook Syrië gaan bombarderen.

Hun regering valt een soeverein land binnen, en gaat zonder toestemming van de Syrische regering hun bombarderen. Syrië heeft ons niet bedreigd, ze zijn ons land niet binnen gevallen, en lopen ook niet op ons te schieten.

Als Nederland hun land binnen valt en gaat bombarderen, is dat een oorlogsmisdaad. Maar zij als superieure wezens, 'Koning Keizer en Admiraal' zien dat ongetwijfeld anders. Als je onderstaande site leest, dan kun je tot de conclusie komen dat, het blanke ras op wie het betrekking heeft heeft krankzinnigen zijn. Dat ze niet weten dat ze krankzinnig zijn en denken normaal te zijn, is dat misschien hun psychiatrische ziekte?

Zouden ze wel normaal zijn, dan houdt dat in dat het criminelen zijn. Ik ken een paar patriotten nationalisten, die veel ontkennen wat ik zeg. Het zijn vaak ook die types, die eisen dat we moeten integreren.

Doen we dat ook en willen we mee praten op, gelijke hoogte dan gaat de deur dicht. Die integratie bedoelen we ook niet hoor, er moet wel afstand blijven tussen ons superieure Nederlanders en jullie apen. De Nederlanders praten over, fatsoen moraal respect in waarde laten wetboeken bijbels en andere eventuele normen. Vaak zitten ze in de kerk en zijn vaak lid van andere gelijksoortige bv. Word ik voor de gek gehouden, denken ze soms dat ik niks in de gaten heb?

Vele linken zijn weggecensureerd, what else is new? Maar wat als een paal boven water staat en geen speld tussen te krijgen is, is het feit dat Amerika en ook zijn coalitiepartners waaronder Nederland heel veel ellende veroorzaken in de niet westerse en derde wereld. Zij menen daadwerkelijk dat zij de eigenaren heren en meesters zijn van de planeet Aarde. Stel dat Gadaffi inderdaad een dictator was, die zijn eigen volk terroriseerde en executeerden.

Dan was Gadaffi' tuig gajes gannef en schorem'. Dat betekent automatisch dat westerse regeringen banken en multinationals zoals de Nederlandse Shell, die zaken met hem deden om rijk te worden, ook 'tuig gajes gannef en schorem waren'.

Want dat hij zijn volk terroriseerden en executeerden intereseerden de westerlingen geen fluit, als ze maar rijk konden worden van Libië. Daar is geen speld tussen te krijgen, het is gewoon allemaal 'tuig gajes gannef en schorem', westers of niet westers. Daar stemmen de kiezers op, zijn zij ook tuig? Ik weet het natuurlijk niet zeker maar ik vermoed dat, de antwoordenzinnen uit mijn onder- bewustzijn komen. En omdat het onderbewustzijn moeilijk weer te geven is via het gewone bewustzijn, komt het verknipt en onvolledig over, de psychiaters noemen het een ziekte?

Gadaffi de volgende items voor het volk, is hij dan slecht? De burgers kregen geen elektriciteitsrekening. Onderwijs en gezondheidszorg was gratis. De rest van het geld lenen ze bij de staatsbank tegen nul procent rente. Vrouwen hadden gelijke rechten. Boeren kregen land een huis gereedschap zaden en vee. Er waren geen zwervers en daklozen, want eenieder had recht op een huis. Vond men na het afstuderen geen werk, dan kreeg men het salaris van een werkende.

Hij betaalde dit natuurlijk allemaal van de netto winst van de olie verkoop aan het buitenland. Kutte gaat dit niet doen met de netto winst van Nederland, die zijn voor zijn vriendjes de multinationals en de banken. Saddam Hoessein van Irak en Assad van Syrië deden ook veel voor het volk. Economische delicten kunnen niet alleen door natuurlijke personen, maar ook door rechtspersonen worden begaan.

Voorbeeld Overtredingen die door de economische politierechter worden berecht: De officier van justitie is een vertegenwoordiger van het openbaar ministerie, dat onder het ministerie van Justitie valt. Het openbaar ministerie komt op voor de belangen van de samenleving in strafzaken. De officier van justitie is bij het strafrecht een belangrijk figuur.

Hij is belast met het vervolgen van strafbare feiten. Hoewel de officier van justitie bij de rechterlijke macht hoort, is hij niet — zoals de rechter — onafhankelijk.

De officieren zijn in hun beleid niet oppermachtig, want zij voeren hun taken uit onder het wakend oog van de procureur-generaal bij de gerechtshoven. De officieren en de procureur-generaal moeten daarbij acht slaan op de aanwijzingen van de minister van Justitie, die zich op zijn beurt weer moet verantwoorden voor het parlement de Tweede Kamer.

De minister van Justitie kan nooit opdrachten geven aan een rechterlijke instantie, maar wel de officier van justitie verzoeken een bepaalde zaak te gaan vervolgen. De officier van justitie heeft het gezag over de politieactiviteiten ter strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde art. Hij is belast met de opsporing van strafbare feiten en geeft daartoe bevelen aan de overige met opsporing belaste personen art.

De politie constateert strafbare feiten, spoort de daders op, maakt proces-verbaal op en geeft dit door aan het openbaar ministerie. Als het openbaar ministerie besluit om niet tot een proces over te gaan om welke reden dan ook , noemen we dat seponeren. De officier kan bepaalde voorwaarden stellen aan een sepot, bijvoorbeeld dat de verdachte de schade vergoedt of dat hij zich onder psychiatrische behandeling stelt.

Wanneer er wel een proces komt, moet het openbaar ministerie zorgen dat er voldoende bewijsmateriaal op tafel komt. Als de rechter vindt dat inderdaad bewezen is dat de verdachte een strafbaar feit gepleegd heeft, kan hij een straf opleggen.

Het openbaar ministerie moet ervoor zorgen dat het vonnis wordt uitgevoerd. Dat betekent dat een boete wordt geïnd, een gevangenisstraf wordt ondergaan of een andere vorm van strafoplegging wordt nagekomen. Voor de functie van officier van justitie bij het openbaar ministerie zijn verschillende benamingen.

Het vervolgingsmonopolie houdt in dat alleen het openbaar ministerie iemand voor de strafrechter kan dagvaarden. Een burger kan in Nederland nooit een andere burger voor de strafrechter dagvaarden. Vanwege redenen ontleend aan het algemeen belang mag steeds van vervolging worden afgezien. Dit wordt het opportuniteitsbeginsel genoemd art. Zo kan de officier van justitie afzien van vervolging als het om een klein vergrijp gaat of als er sprake is van zelfverdediging.

Zo is hij verantwoordelijk voor het innen van boetes en het ondergaan van de vrijheidsstraf en inhechtenisneming van de verdachte. Is men onwillig een boete te betalen, dan wordt eerst verhaal gezocht op de roerende of onroerende zaken van de veroordeelde en op de opbrengst van diens arbeid. Opsporen doet de politie voor de officier van justitie. De officier van justitie geeft hiervoor richtlijnen. Om aan te tonen dat een verdachte het strafbare feit inderdaad heeft gepleegd, heeft de officier bewijzen nodig.

Het verzamelen van bewijs wordt meestal gedaan door de politie. Hij beslist aan de hand van het proces-verbaal dat de politie hem voorlegt of hij een zaak al of niet voor de rechter zal brengen. Voor zover het de opsporing van strafbare feiten betreft zijn bevoegdheden van de politie vastgelegd in het Wetboek van Strafvordering en in andere wetten, zoals de Opiumwet en de Wet op de economische delicten.

Het gezag over en beheer van de politie zijn opgedragen aan zowel de burgemeesters en korpsbeheerders als aan de officieren van justitie. Gezag heeft betrekking op de beslissingsbevoegdheid over de inzet en het optreden van de politie.

Beheer is de zorg voor de organisatie, zoals het financiële beleid, de middelen en het personeelsbeleid. Gezag voor de openbareordehandhaving berust bij de burgemeester. Strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde ligt bij de officier van justitie. De indruk of de overtuiging hebben dat iemand iets heeft gedaan, is niet genoeg om iemand te kunnen vervolgen.

Om tot een veroordeling door de rechter te komen, moet de officier van justitie kunnen bewijzen dat een bepaald individu een bepaald strafbaar feit heeft gepleegd. Iemand blijft verdachte totdat bij vonnis anders is bepaald. Is iemand voor een strafbaar feit veroordeeld, dan spreken we van dader. Als een verdachte niet verschijnt voor de rechter, wordt hij bij verstek veroordeeld. Als hij verschijnt dan wordt hij door de rechter gehoord. Dit zinnetje wil zeggen dat een advocaat niet tegen een goed geweten in mag handelen.

Maar een goede rechtsorde brengt mee dat zelfs de allergrootste misdadiger nog recht heeft op verdediging. De advocaat ziet erop toe dat het openbaar ministerie de wettelijke regels in acht neemt en zal het door het openbaar ministerie aangedragen bewijs zo nodig aanvechten. De advocaat moet ervoor zorgen dat de argumenten en beweegredenen van de verdachte zo goed mogelijk naar voren komen, zodat de rechter een rechtvaardige beslissing kan nemen en er geen onschuldigen worden gestraft.

Ook moet de advocaat voorkomen dat iemand zwaarder wordt gestraft dan nodig is. Ieder die vervolgd wordt, heeft er recht op zich door een advocaat te laten bijstaan. Wie niet kan betalen, heeft het recht om via Bureau Rechtshulp een advocaat toegewezen te krijgen. Een bekeuring is een voorwaardelijk niet-vervolgen.

De overtreder krijgt een acceptgiro voor de boete, die, als hij niet betaalt, fors hoger wordt. Als de officier van justitie het bezwaar afwijst, kan betrokkene bij de sector kanton van de rechtbank in beroep gaan.

De betrokkene dient overigens eerst gewoon te betalen; wordt hij door de sector kanton in het gelijk gesteld, dan krijgt hij zijn geld terug. Iemand die een boete niet op tijd betaalt, kan ook direct in de cel komen. Als de officier van justitie wil vervolgen laat hij de verdachte dagvaarden art. De dagvaarding bevat een oproeping om op een bepaalde dag voor een bepaalde rechter te verschijnen.

In de dagvaarding staat ook de tenlastelegging. De rechter hoort de verdachte, de getuigen en soms nog deskundigen. Ook wordt op de zitting het dossier met het proces-verbaal behandeld. De officier van justitie bespreekt in zijn requisitoir vordering of hij het tenlastegelegde bewezen acht art.

Vindt hij dit het geval, dan eist hij meestal een straf. Daarna geeft de rechter de verdachte het woord om zich te verdedigen. Wordt de verdachte bijgestaan door een advocaat, dan houdt deze na het requisitoir van de officier van justitie een pleidooi. Een verdachte kan alleen door de rechter worden veroordeeld indien de tenlastegelegde feiten bewezen zijn, dat wil zeggen indien naar het oordeel van de rechter wettig en overtuigend vaststaat dat de verdachte de feiten heeft gepleegd art.

Ten slotte sluit de rechter het onderzoek en wijst vonnis. De meervoudige kamer van de rechtbank doet gewoonlijk veertien dagen later uitspraak. De rechter heeft drie mogelijkheden: Deze straf kan voorwaardelijk worden opgelegd, dat wil zeggen dat de tenuitvoerlegging niet plaatsvindt, maar afhankelijk wordt gesteld van voorwaarden, bijvoorbeeld het gedrag tijdens een proeftijd maximaal twee jaar ; ̂̂ vrijspraak art. Bij een niet-strafbare dader kunt u bijvoorbeeld denken aan een persoon die geestelijk niet toerekeningsvatbaar is.

Iemand verwonden levert juridisch mishandeling op, maar als dat gebeurt uit zelfverdediging hoeft het niet strafbaar te zijn. Bij een straf moet er altijd sprake zijn van schuld van de verdachte. Een maatregel kan ook worden opgelegd als er geen sprake is van schuld, bijvoorbeeld als de dader geestelijk gestoord is. Hij heeft het strafbare feit wel gepleegd, maar dit kan hem niet worden aangerekend. De wet verdeelt straffen in hoofd- en bijkomende straffen. De rechter mag maar één hoofdstraf tegelijk onvoorwaardelijk opleggen.

Wel mag hij een hoofdstraf met een bijkomende straf combineren. De rechter kan ook alleen één bijkomende straf opleggen. Minimaal één dag, maximaal levenslang. Minimaal één dag, maximaal één jaar. Hechtenis kan worden opgelegd bij overtredingen.

Dienstverlening in de vorm van het onbetaald uitvoeren van maatschappelijk nuttige arbeid, zoals het werken in een verpleeghuis of het schoonmaken van voetbalvelden.

Worden de werkzaamheden volgens de rechter niet goed uitgevoerd, dan kan hij alsnog een andere hoofdstraf opleggen. Bijkomende straffen zijn onder andere art.

Iedereen die tot een vrijheidstraf is veroordeeld, zal in een huis van bewaring of een gevangenis worden geplaatst. In het algemeen zijn huizen van bewaring bestemd voor mensen die verdacht worden van een strafbaar feit en zijn gevangenissen voor veroordeelden. Zo staat in de wet als algemene minimumstraf omschreven: Per misdrijf gelden maximumbedragen. De wetgever heeft strafbare feiten ingedeeld in zes categorieën art. Verder is er voor elk strafbaar feit een eigen maximumstraf.

Tegen een strafrechtelijk vonnis kan men één keer in hoger beroep gaan. Het is dus niet mogelijk om bij een kantongerechtszaak eerst in hoger beroep te gaan bij de rechtbank en vervolgens bij het gerechtshof. Wanneer geen hoger beroep is ingesteld, wordt het vonnis onherroepelijk: Wanneer het hoger beroep op tijd is ingesteld, zal de zaak door een hogere rechter worden behandeld.

Nadat deze op zijn beurt uitspraak heeft gedaan, kan men nog slechts beroep in cassatie instellen bij de Hoge Raad. De Hoge Raad oordeelt niet meer inhoudelijk of feitelijk over de zaak. In cassatie wordt vooral gekeken of er procedureel fouten zijn gemaakt en of de lagere rechter het recht niet op een verkeerde wijze heeft geïnterpreteerd en toegepast. Het geeft allerlei specifieke regelingen over de uitvoering van de bestuurstaak door de overheidsinstanties aan.

Hebben we het over de overheid, dan bedoelen we niet alleen de centrale overheid, dus de regering en de ministeries, maar ook de provincies, gemeenten en waterschappen.

Zo kan een waterschap een onderneming een vergunning geven om afvalwater te lozen en de gemeente kan een bouwvergunning geven of weigeren. De regels die in de wet zijn gegeven, gelden in beginsel voor alle overheidsorganen. Overheidsorganen zijn bijvoorbeeld het college van burgemeester en wethouders van een gemeente, gedeputeerde staten van een provincie, maar ook een minister.

Overheidsmaatregelen hebben in toenemende mate invloed op ondernemingen. In de Awb staat hoe mensen, maar ook ondernemingen door de overheid behandeld moeten worden. De Awb geeft regels voor de voorbereiding, motivering en bekendmaking van besluiten van alle bestuursorganen en over de wijze waarop beroep kan worden ingesteld.

De bepalingen van de Awb werken door op talloze andere regelingen, zoals de sociale verzekeringswetten, de Ambtenarenwet, milieuwetten, belastingwetten, onderwijswetten zoals de Wet op het hoger beroepsonderwijs en wetenschappelijk onderzoek, en ook op regelingen van de lagere overheid. De overheid verricht, om te kunnen besturen, allerlei bestuurshandelingen. Daarnaast verricht ze allerlei feitelijke handelingen, handelingen waarbij de overheid geen rechtsgevolgen voor ogen heeft, zoals het afsluiten van een weg, het onderhouden van plantsoenen of het inzamelen van chemisch afval.

Naast feitelijke handelingen verricht de overheid ook rechtshandelingen. Dat zijn handelingen waarbij de overheid wél rechtsgevolgen wil bereiken. Het onderscheid tussen feitelijke handelingen en rechtshandelingen speelt bij het bestuursrecht een belangrijke rol, omdat er in beginsel geen rechtsbescherming is tegen feitelijke handelingen van de overheid. Als de overheid privaatrechtelijke rechtshandelingen verricht, valt dat in beginsel niet onder het publiekrecht maar onder het privaatrecht.

Als een overheid publiekrechtelijke rechtshandelingen verricht, valt dat onder de Awb. Feitelijke handelingen Bestuurshandelingen Privaatrechtelijk Rechtshandelingen Publiekrechtelijk 1. Deze worden door de overheid gebruikt om de relatie tussen haarzelf en burgers te regelen. Onder het begrip besluit vallen beschikkingen en besluiten van algemene strekking.

Een besluit is een schriftelijke beslissing van een bestuursorgaan die publiekrechtelijke rechtsgevolgen heeft art. Er kan alleen maar sprake zijn van een besluit wanneer er sprake is van een rechtshandeling. Een rechtshandeling is een handeling die is gericht op enig rechtsgevolg. Hoe het besluit ook wordt genoemd plan, vergunning, koninklijk besluit, richtlijn, keur , voor toepassing van de Awb is het een besluit. Als een beschikking wordt aangevraagd, bijvoorbeeld een vergunning, en het bestuursorgaan wijst het verzoek af, dan is dat ook een beschikking.

Een besluit van algemene strekking is daarentegen een beslissing die niet is gericht op een individu of een concreet geval, maar gevolgen heeft voor een groep gevallen. Het verschil zit in de algemene strekking: Voorbeelden van besluiten van algemene strekking zijn een verordening en een bestemmingsplan voor de aanleg van een snelweg.

Om tegen een beslissing van een bestuursorgaan bezwaar te kunnen maken, is het van belang om vast te stellen of er sprake is van een beschikking. Volgens de Awb moet er aan vier voorwaarden voldaan worden om van een beschikking te kunnen spreken art. Indien aan een van deze eisen niet is voldaan, is er geen sprake van een beschikking en kan er niet op grond van de Awb bezwaar of beroep worden gedaan.

Deze regels worden niet alleen opgelegd door de rijksoverheid maar ook door de provincies en de gemeenten. De overheid bezit wettelijke middelen om het naleven van deze regels af te dwingen.

Zij kan door toepassing van bestuursdwang een einde maken aan bijvoorbeeld de aanwezigheid van een bouwwerk waar geen vergunning voor is verleend art. Dit gebeurt door het treffen van maatregelen zoals sloop of verzegeling van een gebouw. De kosten kunnen worden verhaald op de overtreder. In plaats van bestuursdwang kan de overheid kiezen voor het opleggen van een last onder dwangsom art. In plaats van zelf een einde te maken aan de ongewenste situatie, verbeurt de overtreder — zolang de overtreding duurt — een bedrag per termijn tot een maximumbedrag.

Bestuursdwang en dwangsommen zijn zware middelen, waartegen de wet rechtsbescherming biedt. Een belanghebbende is volgens de wet degene wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken art. Voordat in beroep kan worden gegaan bij de arrondissementsrechtbank sectie bestuursrechtspraak , dient een belanghebbende eerst bezwaar tegen het genomen besluit te maken art.

Wie een bezwaarschrift wil indienen, hoeft daarin alleen maar summier aan te geven waartegen hij bezwaar maakt, onder vermelding van zijn naam en adres en voorzien van zijn handtekening art.

Bezwaar wordt gemaakt bij het bestuursorgaan dat het besluit nam art. Een belanghebbende moet als hij het niet eens is met het besluit en het wil aanvechten binnen zes weken een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen art. Als het bezwaarschrift te laat binnenkomt, wordt het niet meer in behandeling genomen. Op grond van het bezwaarschrift dient het bestuursorgaan het bestreden besluit te heroverwegen art. Voor de overheid is er dan de plicht de betrokkene te horen art.

De wet legt de overheid een doorzendplicht op art. De burger die zich per ongeluk tot de verkeerde instantie wendt, kan erop rekenen dat zijn bezwaarschrift naar het bevoegde bestuursorgaan wordt doorgestuurd, en dat dit bovendien op tijd gebeurt. Niet altijd kan bezwaar worden gemaakt. Soms moet men administratief beroep instellen bij een ander bestuursorgaan; bijvoorbeeld bij de minister tegen een beslissing van de burgemeester om een jachtvergunning in te trekken.

Als er geen bezwaar kan worden gemaakt en er een administratief beroep mogelijk is, staat dat altijd vermeld op de beschikking die men van het bestuursorgaan krijgt. Het is ook niet mogelijk om bezwaar te maken tegen een besluit waarbij algemene regels zijn vastgesteld. Een besluit met algemene regels is bijvoorbeeld een Algemene Plaatselijke Verordening van een gemeente.

Als de gemeente bijvoorbeeld een ondernemer aanzegt dat deze zijn bedrijf binnen een bepaalde termijn dient te verplaatsen omdat het bedrijf in strijd met een bestemmingsplan is gevestigd, helpt het maken van bezwaar niet dit tegen te houden.

In dergelijke gevallen kan men wel een voorlopige voorziening vragen bij de rechter in kort geding art. Dat levert alleen maar gevaar op voor de vrijheden van de burgers.

De eerste is de wetgevende macht, die regels stelt waaraan bestuur en burger zich moeten houden. De tweede is de uitvoerende macht, het bestuur dat bin- nen die regels beleid uitstippelt en zorgt voor bijvoorbeeld veiligheid. De derde is de rechtsprekende macht, die binnen de gestelde regels wetsovertreders bestraft en conflicten tussen burgers onderling en tussen burger en bestuur beslecht.

De scheiding der machten is vrijwel nergens in moderne democratieën zo ab- Zo maken in Nederland regering uitvoerende macht en volksvertegenwoordiging samen wetten. En het moderne bestuur komt ook veelvuldig voor afwegingen te staan, waarvoor de wet helemaal geen houvast biedt.

Trouw, 27 januari 1. In de meeste gevallen is de rechtbank sector bestuursrechtspraak absoluut competent art. Bij beslissingen van lagere overheden is de rechtbank sector bestuursrechtspraak van de plaats waar het bestuursorgaan is gevestigd relatief competent art. Bij beslissingen van de centrale overheid is de rechtbank sector bestuursrechtspraak van de woonplaats van degene die het beroepsschrift indient art. Voor het instellen van beroep moet men een beroepsschrift indienen.

Het beroepsschrift is een brief waarin men uitlegt waarom men het niet eens is met de beslissing van een bestuursorgaan. Het beroepsschrift moet men binnen zes weken na de dag van verzending van de beslissing versturen art. De rechter vraagt alle stukken op bij het bestuursorgaan dat de beslissing op het bezwaar heeft genomen. Als de stukken binnen zijn, onderzoekt de rechter de zaak.

De Awb geeft de rechter de mogelijkheid bij zijn uitspraak een beslissing te geven die in de plaats komt van het door het bestuursorgaan genomen — en met succes bestreden — besluit art. De rechter kan, als de rechtbank het beroep gegrond verklaart, de burger een schadevergoeding toekennen art. Is men het niet eens met de beslissing van de rechter, dan kan daarvan weer hoger beroep worden aangetekend bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State of bij de Centrale Raad van Beroep als het sociale verzekeringskwesties betreft.

In de uitspraak van de rechter staat vermeld waar men hoger beroep kan instellen. Arrest Een uitspraak van een hof of de Hoge Raad. Beroep in cassatie Een arrest van een hof voorleggen bij de Hoge Raad.

De Hoge Raad gaat na of het hof het recht goed heeft toegepast. Beschikking Een beslissing van een overheidsorgaan in een concreet geval bijvoorbeeld het verlenen van een bouwvergunning.

Besluit Schriftelijke beslissing van een bestuursorgaan die een algemeen verbindend voorschrift inhoudt. Bestuursrecht De rechtspraak die zich bezighoudt met geschillen over besluiten van overheidsorganen.

De geschillen kunnen zich zowel tussen burgers en bestuursorganen als tussen bestuursorganen onderling afspelen. Bezwaarschrift De op schrift gezette bezwaren die men moet indienen bij het bestuursorgaan dat de omstreden beslissing genomen heeft. Bodemprocedure Gewone civiele procedure. Burgerlijk recht Recht dat de betrekkingen tussen personen natuurlijke personen en rechtspersonen onderling regelt zie ook civiel recht of privaatrecht.

Civiel recht Zie burgerlijk recht. Codificatie Het recht schriftelijk vastleggen in wetten. Comparitie Het verschijnen van eiser en gedaagde voor de rechter. Conclusie van antwoord Het eerste schriftelijke verweer van de gedaagde partij in de procedure. Conclusie van dupliek De schriftelijke reactie van de gedaagde op de conclusie van repliek. Conclusie van repliek De schriftelijke reactie van de eiser op de conclusie van antwoord.

Dagvaarding Schriftelijke oproep om op een bepaalde tijd voor een bepaalde rechter te verschijnen. Eerste instantie eerste aanleg Eis in reconventie Gerecht waar iemand begint met een procedure.

Eiser Burger die een rechtszaak begint bij een civielrechterlijke instantie. Enkelvoudige kamer Zitting met één rechter die recht spreekt.

Formeel recht Regels die aangeven op welke wijze een proces moet worden gevoerd. Gedaagde Burger tegen wie een andere burger een rechtszaak bij een civielrechterlijke instantie is begonnen. Gerechtshof Gerecht dat zaken in hoger beroep behandelt. Hoge Raad Hoogste rechtsprekend college in civiele, straf- en belastingzaken.

De Hoge Raad toetst niet of de vaststelling van de feiten door de lagere instantie juist is gebeurd, maar beoordeelt slechts of lagere rechters het recht goed hebben toegepast. Hoger beroep Voorziening voor de in het ongelijk gestelde partij bij de rechtbank om de zaak bij het gerechtshof voor te leggen. Jurisprudentie Het geheel van rechterlijke uitspraken, waarin de betekenis van de rechtsregels in een concreet geval wordt vastgelegd. De jurisprudentie vormt een richtlijn voor de rechtspraak in latere, soortgelijke gevallen.

Kort geding Rechtszaak met een spoedeisend karakter bij de voorzieningenrechter. Materieel recht Rechtsregels die rechten geven of verplichtingen opleggen. Mediation Een vorm van conflictbemiddeling die professioneel wordt gepraktiseerd. Meervoudige kamer Drie of vijf rechters spreken recht. Misdrijf Zwaar strafrechtelijk vergrijp. Ne bis in idem Latijnse term in het strafrecht voor het beginsel dat iemand niet twee keer voor hetzelfde feit hoeft terecht te staan en mag worden gestraft.

Ontslag van rechtsvervolging Beslissing van de rechter als hij vindt dat de verdachte het ten laste gelegde feit wel heeft gepleegd, maar dit feit zoals in geval van noodweer of de verdachte zoals bij psychische stoornis of noodweerexces niet strafbaar is.

Opportuniteitsbeginsel Het recht dat het openbaar ministerie heeft om zelf te beslissen om een verdachte al dan niet voor de strafrechter te brengen. Overheid Organen van de Nederlandse Staat aan welk gezag toekomt, zoals de regering, provincies, gemeenten en waterschappen.

Overtreding Licht strafrechtelijk vergrijp. Politierechter Alleensprekende rechter van de rechtbank in strafzaken die maximaal 12 maanden gevangenis mag opleggen. Prejudiciële vraag Een rechtsvraag van een rechter aan een hoger gerecht over de uitleg van een rechtsregel.

Privaatrecht Recht dat de rechtsbetrekking regelt tussen burgers onderling. Zie ook civiel recht of burgerlijk recht. Publiekrecht Het recht dat de rechtsbetrekkingen regelt tussen de overheid en de burgers en tussen de overheden onderling. Recht Het geheel van regels voor maatschappelijk gedrag. Rechter Een functionaris die door de regering is benoemd om recht te spreken.

Rechtbank Hier worden zaken in eerste aanleg behandeld. De rechtbank is opgedeeld in verschillende sectoren, zoals de sector kanton, de sector civiel, de sector bestuursrecht en de sector strafrecht. Rechtsbron Waar we rechtsregels kunnen vinden. Rechtsmiddelen Hoger beroep of beroep in cassatie. Relatieve competentie Regels die bepalen welke rechtbank in Nederland bevoegd is. Requisitoir De eis van het om in strafzaken.

Seponeren Bevoegdheid van de politie of officier van justitie om de zaak niet voor de rechter te brengen, maar te laten rusten. Taakstraf Onbetaalde arbeid die wordt opgelegd door de strafrechter in plaats van gevangenisstraf. Ter beschikkingstelling tbs Maatregel in het strafrecht waarbij de rechter beveelt dat een verdachte die een misdrijf heeft gepleegd en die een gebrekkige ontwikkeling of een ziekelijke stoornis heeft, van overheidswege in een inrichting zal worden verpleegd.

Uitvoer bij voorraad Verklaring in een vonnis of arrest dat het vonnis binnen acht dagen kan worden uitgevoerd, los van het eventueel hoger beroep of beroep in cassatie. Verdachte Een persoon tegen wie een redelijk vermoeden van schuld aan een strafbaar feit bestaat. Verdrag Overeenkomst tussen twee of meer staten. Verstek Als een gedaagde niet bij een rechtszaak verschijnt. Vervolging Het inschakelen van een strafrechter bij verdenking van een strafbaar feit.

Vervolgingsmonopolie Het alleenrecht van het openbaar ministerie om een verdachte voor een strafrechter te brengen. Verzet In beroep gaan tegen een verstekvonnis.

Vonnis Uitspraak van de rechtbank. Voorwaardelijke straf Straf die pas wordt uitgevoerd als de veroordeelde zich niet aan bepaalde voorwaarden houdt, zoals het niet opnieuw begaan van een strafbaar feit of het in contact blijven met de reclassering. Vrijspraak Wanneer de rechter vindt dat het ten laste gelegde strafbare feit niet bewezen is. De rechter spreekt de verdachte vrij. Wet in formele zin Wet, die tot stand is gekomen in samenwerking tussen regering en Eerste en Tweede Kamer.

Van wie is de belangrijkste jurisprudentie afkomstig? Onder welke regeling valt een algemene plaatselijke verordening?

Softy bv heeft computers geleverd aan de provincie Zuid-Holland. Vanwege grote financiële problemen, de zogenaamde Ceteco-affaire, wacht Softy bv al geruime tijd op betaling. Welk gerecht is bevoegd als Softy bv wil procederen om de provincie tot betaling te dwingen? Ondernemingskamer van het gerechtshof; c. Pieter Werkmans heeft een juridisch geschil met zijn verhuurder over de vraag of Pieter wel alle huurtermijnen heeft voldaan.

Welk gerecht is bevoegd indien Pieter hoger beroep instelt? Hoe wordt een regeling genoemd die tot stand is gekomen in samenwerking tussen de regering en het parlement? Maar heel soms corrigeert de rechter dat. Iedereen zit er klaar voor, in zaal B van de Almelose rechtbank. De zitting voor rechter P. Spoor draagt de verdenkingen tegen De O. Negen feiten op vijf A4-tjes; in Vasse, Tub- bergen en Ootmarsum.

Pal nadat mevrouw de aanklachten heeft voorgedragen, trapt rechter Derks op de rem —  hard. Derks bedoelt dat de zaak De O. Verdachte en gedupeerden kunnen naar huis, het wachten is op een zitting van de meervoudige strafkamer. De aanklaagster erkent dat de zaak beter meteen aan drie rechters gepresenteerd had kunnen worden. Zij wijst op de achtergrond. Tubantia, 10 juli a. In het krantenartikel staat de volgende passage: Waarvan is hier juridisch sprake als de officier van justitie de verdachte De O.

Als de officier van justitie de verdachte De O. Welke functie heeft de aanklager mevrouw T. Vindersloon gestolen goed vastgesteld op 10 procent Van onze verslaggever den haag — Nederlanders hebben recht op een vindersloon van 10 procent als zij gestolen goed bij de eigenaar terugbezorgen. Dit is het gevolg van een uitspraak van de Hoge Raad die heeft bepaald dat autoverzekeraar tvm uit Hoogeveen 10 procent vindersloon moet betalen aan een recherchebureau in Zwijndrecht.

Het Verbond van Verzekeraars is zeer ongerust, volgens het verbond is er een wildgroei van premiejagers. Bovendien vinden de verzekeraars het door de Hoge Raad vastgestelde vindersloon veel te hoog.

In het Burgerlijk Wetboek staat dat vinders van gestolen goederen recht hebben op een passende beloning. Deze regel kan vrij worden geïnterpreteerd.

Daarnaast vreest Kloosterboer voor een toename van fraude. Die laatste voorwaarde lijkt door het arrest van de Hoge Raad te komen vervallen. Dit betekent dat mensen iets kunnen stelen en later kunnen zeggen dat zij het gevonden hebben en een beloning opeisen. Welk rechtsgebied is van toepassing op de genoemde rechtszaak over het vindersloon van de gestolen auto? Welke partij was in eerste instantie eiser?

Welk rechtsmiddel heeft een van de partijen of hebben beide partijen na het vonnis in eerste instantie ingesteld? Hoe wordt de uitspraak van de Hoge Raad in deze zaak genoemd? Wat wordt onder jurisprudentie verstaan? Muziekleraar niet terug naar school enschede — De Stichting Enschedese Muziekschool hoeft de van ontucht verdachte klarinetdocent niet in de gelegenheid te stellen zijn werk te hervatten.

Dit blijkt uit de uitspraak van de Almelose rechtbank in een kort geding dat de man vorige week tegen de Muziekschool had aangespannen en waarin hij vorderde zijn werk te mogen hervatten. Tegen de man waren vier aangiftes van voormalige leerlingen wegens ontucht ingediend. Justitie in Almelo seponeerde in juli de strafzaak tegen hem wegens gebrek aan bewijs. Drewes komt in zijn vonnis onder meer tot de conclusie dat afzien van strafrechte- lijke vervolging niet betekent dat de in het maatschappelijk verkeer aanvaardbare normen niet zijn overschreden.

Tubantia, 12 oktober a. Waarop is de bevoegdheid van Justitie om de zaak tegen de muziekleraar te seponeren gebaseerd? Wat is de positie van de muziekleraar in deze rechtszaak? Wat kan de muziekleraar na deze uitspraak juridisch nog ondernemen?

Dirigent Van Zweden aan kogels ontsnapt vreeland — Chef-dirigent Jaap van Zweden 40 van het Residentie Orkest en zijn kameraad Rob Hofman 45 uit Amsterdam zijn gisterochtend vroeg op het nippertje aan de dood ontsnapt toen zij het slachtoffer van een brute gewapende overval werden.

Hofman zat achter het stuur. Ze waren allebei moe, want ze hadden een lange dag en nacht achter de rug na een optreden in het tvprogramma Barend en Van Dorp en een bezoek aan een casino.

Na afloop stond Jaap van Zweden met de auto voor een stoplicht in Amsterdam, op weg om zijn vriend Rob naar huis te brengen. Halverwege moesten we de snelweg af, een heel stil weggetje op. Het was een half uur psychologische oorlogsvoering om te blijven leven, we vreesden allebei het ergste.

Deze man heeft ons geld gewild en ons daarna in koelen bloede willen vermoorden. Dat was wel duidelijk. Nee, hij had het niet speciaal op mij voorzien. Hij wist niet eens wie ik was. Hij zei dat we rustig moesten blijven, maar dreigde ook te schieten. We moesten onderweg ons geld afgeven. Van de communicatie tussen de twee criminelen hebben Van Zweden en zijn vriend Rob op die stille plek gebruik kunnen maken.

Die hebben ons op een haar na gemist. De kogelgaten zitten werkelijk overal. Twee in de achteruitkijkspiegel. Het was totale horror. Dit soort dingen geloof je alleen uit films. Daar wist het duo bij een woning hulp te krijgen.

Anders was dit niet goed afgelopen. Ik zit erg te twijfelen of ik dit weekeinde wel moet dirigeren. De Stradivariusviool van Van Zweden is en blijft spoorloos. Welk van de onderstaande alternatieven is juist? Welke rechter is absoluut en relatief bevoegd om de in vraag A genoemde vordering te beoordelen? Stel dat de in vraag A bedoelde rechtszaak voor de in vraag B bevoegde rechter komt en beide gedaagden zijn niet op de zitting aanwezig, aangezien ze nog in het Huis van Bewaring in Amsterdam bivakkeren en hun advocaten wel wat anders te doen hebben.

De eis tot schadevergoeding van Van Zweden, wel aanwezig op de zitting, wordt toegewezen. Welke rechtsmiddelen hebben de gedaagden M. Van Zweden heeft nog meer juridische problemen: BoBo hifi te Utrecht blijkt niet bereid aan een oplossing voor dit probleem mee te werken. Kies het juiste alternatief: Van Zweden is voornemens zijn kapitale landhuis in Den Haag te verbouwen.

Hiertoe vraagt hij een bouwvergunning aan welke hem echter wordt geweigerd door het College van Burgemeester en Wethouders van Den Haag. De bouwtekening voldoet niet aan de zogenaamde welstandeisen: Van Zweden is genoodzaakt de eerste voorlopige contracten met een aannemer terug te draaien. Welk van de onderstaande alternatieven is onjuist? Dekstier moet natuurlijk leveren Een koper mag er van uitgaan dat zijn nieuwe aankoop de eigenschappen bezit die voor het gebruik daarvan nodig zijn.

Zeker als er een bijzonder gebruik is voorzien. Dat geldt ook voor dieren. Een hobbyfokker, die een speciaal ras koeien fokt, kocht een stamboom dekstier met de garantie dat de stier kon dekken.

Een paar maanden later bleken de koeien nog steeds niet drachtig. De fokker constateerde dat de stier niet voldeed, ontbond de koopovereenkomst en vorderde de koopsom terug. De verkoper was het er niet mee eens, hij meende dat de stier wel voldeed. De rechtbank verzocht een deskundige om te onderzoeken of de stier in staat was op natuurlijke wijze koeien te dekken en drachtig te maken. Het onderzoek wees echter uit dat de stier weliswaar beschikte over voldoende libido en geen angst of aarzelingen had om te dekken maar tijdens zijn pogingen om op natuurlijke wijze koeien te dekken, door de achterpoten zakte en zelfs achterover viel.

Bij het natuurlijk dekken dient de stier zijn bekken te kantelen, wat bij kunstmatig dekken niet direct noodzakelijk is. De stier was dus niet geschikt om op natuurlijke wijze te dekken. De stier moest in staat zijn om op natuurlijke wijze koeien te dekken en te bevruchten, maar bleek niet te kunnen leveren.

Scroll omlaag voor meer informatie. De cookie is een klein stukje tekst dat door een website op je computer wordt geplaatst om bijvoorbeeld bij te houden of je bent ingelogd, wanneer je laatste bezoek was etc. Cookies zijn niet eng, maar onderdeel van de HTTP-specificatie. Het HyperText Transfer Protocol wordt door iedereen gebruikt die een website bezoekt: Cookies kunnen nooit gebruikt worden om privégegevens van je computer uit te lezen of wachtwoorden te onderscheppen.

Ook kunnen ze een computer niet infecteren met een virus of trojan. Ze zijn dus volkomen veilig en worden al sinds de jaren 90 zonder incident gebruikt op bijna ALLE websites in de wereld. Uitleg over onze cookies. Dit is een hash van je huidige session id. Deze wordt gebruikt om te voorkomen dat anderen zich door middel van browsermanipulatie kunnen voordoen als jou. In dit cookie staat je userid opgeslagen. Deze werkt alleen in combinatie met het sessid cookie dat hierboven al vermeld staat.

Hier wordt de schermbreedte van je device opgeslagen.